fbpx

Kiko Interior Blog

Tárolási lehetőségek kisbútorokkal

 

Lakberendezés során mindig nagy kérdés, hogy mennyi új, beépített, "egyedi" bútor fog készülni és mennyi vásárolt, esetleg örökölt, továbbhozott tárolásra alkalmas bútor lesz az otthonban. Egy-egy könyvespolc, kisszekrény, TV-szekrény egyediséget tud hozni otthonunkba ha egy szép darabot sikerül becsempészni... Mutatok pár kedvenc darabot, megoldást a nappaliba!

tálaló4

Olvass tovább

Világítás - tippek a tervezés előtt

A világítás megtervezése, átgondolása nem kis feladat - sokszor akkor jut az ember eszébe, amikor ott a felújításnál, építkezésnél a villanyszerelő és kérdések sorozatával bombáz: hol lesz a függeszték, honnan kapcsoljuk, lesz rejtett világítás... stb?

Blogcikkünkkel ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. Először nézzük meg különféle helyiségekbe milyen típusú világítások szükségeltetnek!

Olvass tovább

Rattan, nádfonat vagy vessző?

 

Rattan szövet, nádszövet, thonet szövet, nádfonat.... és sorolhatnánk még egy darabig az elnevezéseket. Kevesen tudják, hogy tulajdonképpen egyféle anyagról van szó - különbség lehet a megmunkálásban, előkészítésben vagy abban, hogy a növénynek melyik részéből készült. Legtöbbször dél- kelet ázsiai rattanpálma (Calamus) nemzetségből származnak, magyarul rotáng néven vagy spanyolnádként is ismert.

Olvass tovább

Kinek tervezték a házat?

Kényes témához kívánunk hozzászólni... méghozzá az építészeti alaprajzhoz. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy aki építkezik, átalakítást végez akkor sem látja maga előtt a tereket és azt, hogy ő hogyan fog ott élni, amikor méretpontos alaprajzot néz. Örülünk amikor ebben a fázisban beleszólhatunk a terek alakításába. 

Mivel lakberendezőként nem az épület tervezése a feladatunk, ilyen felelősséget nem is vállalhatunk. De azért találkozunk érdekességekkel. Itt van néhány gyakran átnézendő dolog:

1. Az ajtó tényleges mérete és a nyílásmérete nem azonos. Ezt rendszeresen nem veszik figyelembe és rátolják az ajtót egy válaszfalra. Előbbi ugyanis oldalanként 1,5-3 cm-rel szélesebb. Általában megoldja a kivitelező ezeket a félreértéseket, de amikor minden cm számít egy kis szobánál, az is megeshet, hogy emiatt pont nem fér be egy bútor/tárgy a kijelölt területre.

6bf1a8e7683cb58ccfaf6a2f4bc20ea5

Olvass tovább

Alap Home Staging Pécs belvárosában

Alap Home Staging során kisebb átalakításokat végzünk a lakáson/házon, de jellemzően nincs szükség szakipari munkálatokra (esetleg festőt hívunk). A lakás vagy ház adottságaiból igyekszünk ilyenkor dolgozni: kihangsúlyozzuk a legelőnyösebb tulajdonságait az otthonnak oly módon, hogy minél több ember tetszését elnyerje amikor a lakás hirdetésre kerül.

Olvass tovább

Kanapéágy = kanapé + ágy?

Egy megbízásnál merült fel bennünk, hogy milyen gyakran kérik megbízóink, hogy a kanapé ágyazható legyen. Ezzel gyakorlatilag az esetek nagy részében kilőtték az általunk preferált baromi jól kinéző kanapék nagy részét. Sebaj, dolgozunk amiből tudunk és mindig találunk valami szupert, de egy alkalommal nem tágítottunk és megkértük megbízónkat, hogy számolja össze előző ágyazható kanapéját hány alkalommal használta valaki kinyitott állapotban fekvőhelyként.

Olvass tovább